Nederlands
English
home
Trudi van Loon
meer over mij
mijn werk
cursussen
contact

 Trudi van Loon

 


Keramiek Atelier HalfOm, Karel I Sigarenfabriek, Turnhoutseweg 22, Reusel (lift en mindervaliden toilet aanwezig)

Artist statement
Klei is voor mij hét middel voor het driedimensionaal vormgeven van mijn gedachten. Met losse elementen uit mijn zelfgemaakte (giet)mallen assembleer en rangschik ik functionele of semi-functionele composities. Diverse vormstudies hebben ertoe geleid dat mijn voorkeur uitgaat naar het maken van volledig witte objecten waardoor de vormentaal optimaal tot zijn recht komt en zo puur en krachtig mogelijk is. Ik gebruik herkenbare figuratieve elementen op een vaak humoristische en vervreemdende wijze. Met de ontstane compositie wil ik kijkers verrassen, verwonderen en uitnodigen om op ontdekkingsreis te gaan. Ik wil ze uitnodigen het object van alle kanten te bekijken om zo het antwoord te vinden op de vraag: Wat is dit ... en  ... wat is het verhaal hierachter?

 

Keramiek Atelier HalfOm
Na mijn afstuderen (2008) zocht ik een geschikt keramiek atelier voor het ontplooien van mijn ideeën. De diverse werkruimtes van de voormalige Kwaliteitsslagerij van Loon (waar ik jarenlang als slagersvrouw werkzaam was) bleken de perfecte locatie voor de realisatie van Keramiek Atelier HalfOm. In deze authentieke en inspirerende omgeving heb ik 12 jaar met veel plezier gewerkt om mijn passie voor klei vorm te geven.

Om mijn cursussen/workshops ook voor mindervaliden makkelijker toegankelijk en bereikbaar te maken is Keramiek Atelier HalfOm in de zomer van 2020 verhuisd naar de gerenoveerde Karel I Sigarenfabriek, Turnhoutseweg 22 in Reusel. Hier hebben kunstenaars, diverse studio’s en ateliers een nieuwe dynamische werkplek gevonden. Karel I is een Rijksmonument met een authentieke en sfeervolle uitstraling. Atelier HalfOm beschikt over een ruim geoutilleerde werkruimte met op het noorden gerichte sheddaken, wat zorgt voor een bijzondere lichtinval. In Karel I heb ik een nieuwe uitdagende werkplek gevonden om mijn werk verder te ontwikkelen. Een plek waar ik met veel plezier mijn passie wil blijven delen met jong en oud.

Trudi van Loon

trudi@atelierhalfom.nl